Van zitzak tot outdoor spandoek: alles over TexPRO

Alles over TexPRO

Van buitenkussens, parasols tot spandoeken: met TexPRO kun je alle kanten op. Niet voor niets dat wij dit materiaal de alleskunner noemen. Wat je er nog meer mee kunt, het verschil tussen de twee varianten tot het productieproces: in dit artikel vertellen we je alles over TexPRO.

TexPRO in het algemeen

Het materiaal kun je bestellen in twee varianten: TexPRO FR en TexPRO Outdoor. Deze hebben ook veel overeenkomsten. Beide varianten zijn namelijk:

  1. Duurzaam: TexPRO is het meest duurzame doek in ons assortiment. Het materiaal is gemaakt van 100% polyester en bevat geen PVC. Het materiaal is te recyclen, zo speel je in op de groeiende vraag naar duurzame (print)producten.
  2. Licht van gewicht: met een gewicht van 225 gr/m2 is het materiaal eenvoudig te monteren.
  3. Opvouwbaar: we geven jouw TexPRO-order als een compact pakket mee aan de vervoerder. Zo bespaar je op de verzendkosten.
  4. Op groot formaat te printen: de maximale printbreedte is maar liefst 3,04 meter.
  5. Geprint met pigmentinkten op waterbasis: voor een doek met de hoogst mogelijke kleurintensiteit.

Kortom: een sterke basis voor veel verschillende toepassingen. Maar wanneer je voor welke variant kiest?

TexPRO FR vs TexPRO Outdoor

Naast de vele overeenkomsten zijn er ook grote verschillen tussen de twee varianten. Zo is TexPRO FR (fire resistant) voorzien van een brandcertificaat. Door de brandvertragende coating is deze variant geschikt voor in openbare ruimtes en voor een korte tijd buiten. Ideaal voor bijvoorbeeld een aankleding van een festival van drie dagen. Let er wel op dat deze variant niet van een waterafstotende coating is voorzien.

TexPRO Outdoor is daarentegen wel voorzien van een waterafstotende coating. Deze variant krijgt na het printen namelijk nog een extra behandeling in de coatingstraat. Door deze extra coating rolt water zo van je doek af en is het voor een langere tijd geschikt voor buiten. Ideaal dus voor bijvoorbeeld buitenkussens, buitenkleden, zitzakken en parasols met een levensduur van minstens twee jaar. Let er wel op dat TexPRO Outdoor geen brandcertificaat heeft en dus niet geschikt is voor openbare ruimtes.

Achter de (productie)schermen

Het printproces begint bij de Bruckner, een 33 meter lange machine die materiaal printklaar maakt. Vervolgens gaat het materiaal door naar de Alpha textielprinter. Deze print haarscherp en met inkten op waterbasis. Er worden zoveel mogelijk orders op één rol geprint om zo weinig mogelijk afval en de scherpste prijzen te verkrijgen. Koos je voor TexPRO Outdoor? Dan gaat het materiaal nogmaals door de Bruckner voor de waterafstotende coating.

Na het printen, wordt de order op het door jouw bestelde formaat gesneden. De Eurolaser snijdt het materiaal door middel van hitte zodat de randen van het materiaal niet rafelen. Heb je gekozen voor een afwerking? Dan is de volgende stop het confectieatelier waar het materiaal wordt voorzien van bijvoorbeeld ringen, een zoom, platte pees of tunnel.

Oneindige mogelijkheden met TexPRO

Het materiaal is met name populair richting de zomer. Best logisch, want TexPRO is perfect voor buitenproducten. Denk bijvoorbeeld aan een schaduwdoek (ook wel tarp genoemd), een parasol, buitenkleed, een outdoor textielframe, zitzak of een buitenkussen. Ook is TexPRO ideaal als spandoek. Wij werken het product helemaal voor je af.

Wil je zelf aan de slag met deze alleskunner? Bestel het materiaal dan los zodat jij je klant kan verrassen met jouw eigen unieke toepassing.

Heb je een andere vraag?

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur.