Aanleveren Stickers op rol en op vel

Tips voor een vlekkeloos bestelproces. Het printen van Stickers op rol en Stickers op vel wijkt iets af van ons reguliere productieproces. Let bij het aanleveren van bestanden daarom op de volgende punten.

Stickers op rol

De labelprinter is erop ingericht om grote oplages te printen. Afhankelijk van het formaat, aantal en rolafwikkeling, geeft de webshop aan hoeveel rollen je kunt krijgen en dus hoeveel verschillende bestanden je kunt uploaden. Voorbeeld: je kunt 10 rollen bestellen, dus is het mogelijk 10 verschillende bestanden te uploaden. Per rol krijg je dan 1 uniek bestand. Uiteraard is het ook mogelijk 10 rollen te bestellen met 1 bestand. De webshop geeft verder het aantal stickers per rol en het totaal aantal stickers aan.

Houd er rekening mee dat de minimale afname 25 meter is.

Stickers op vel

Bij het bestellen van Stickers op vel vul je jouw stickermaat in, bijvoorbeeld 10 x 10 cm. Het eindproduct wordt standaard geleverd op vellen met een afmeting van 30 x 26 cm, met bijvoorbeeld 10 dezelfde stickers (afhankelijk van het formaat sticker). Je kunt ook een bestand van 30 x 26 cm naar wens opmaken met verschillende of dezelfde afbeeldingen. Dit vel kun je in de gewenste oplage bestellen, zodat je dus ook meerdere verschillende bestanden in 1 order kwijt kunt.

Wanneer je zelf een vel van 30 x 26 cm opmaakt met verschillende of meerdere dezelfde afbeeldingen, doe je dit altijd met cutcontour en kies je voor de afwerking 'contour'. Je kiest bij een zelf ingedeeld vel dan voor 'meerdere contouren'.

Net als bij Stickers op rol geldt ook bij Stickers op vel een minimale afname. Dit is 0,5 m2, vergelijkbaar met ongeveer 8 stickervellen.

Tips

  1. Voor zowel losse stickers als Stickers op vel geldt een afloop van 1 cm rondom.
  2. Lever je bestand aan met cutcontour bij vormen anders dan vierkant of rechthoekig of bij meerdere contouren op een vel. Bij vierkante of rechthoekige stickers (op rol of enkele contour op vel) hoef je dus géén cutcontour in je bestand te plaatsen. Lees hier hoe je een cutcontour aanmaakt.
  3. Bij Stickers op rol lever je 1 ontwerp per bestand aan. Lever dus niet meerdere ontwerpen of contouren in een bestand aan, deze optie geldt alleen voor Stickers op vel.
  4. Als je zelf een stickervel opmaakt, houd dan rekening met een tussenruimte van minimaal 2 mm tussen de afbeeldingen/contouren en zet geen lijnen over elkaar heen. Bij een rooster/grid mag je losse lijnen plaatsen en geldt geen tussenruimte.
  5. Als je zelf een stickervel opmaakt, hoef je geen rechthoekig contour om het geheel te plaatsen.
  6. Als je zelf een stickervel opmaakt, kies tijdens het bestellen dan voor de optie ‘meerdere contouren’.
  7. Kies voor de optie ‘spiegelbeeld’ bij transparante stickers die je aan de binnenzijde van een raam plakt, waarbij de print aan de buitenkant leesbaar moet zijn.
  8. Wil je een transparante sticker met witte print? Kies dan voor de optie ‘full color met 100% wit’ en lever de witte gedeelten in je bestand aan met de steunkleur ‘white’. Bekijk ook de complete uitleg over witprint.

Heb je een andere vraag?

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur.