Folie zonder fouten?

Lees hier ons advies over de minimale grootte van contouren.

Bij Promotiespullen.com zetten wij alles op alles om de folie van jouw klant perfect te snijden. Onze machines staan daarvoor zo optimaal mogelijk ingesteld. Als het gaat om complexe contouren is er helaas nog altijd een kans op een foutieve uitsnede. Om dit te voorkomen, voorzien wij jou van een duidelijk advies.

Complexe contouren, hoe zit dat?

Een vijfhoekige ster is bijvoorbeeld heel eenvoudig te snijden. Echter wordt een ster met dertig punten al veel lastiger voor een snijmachine. Hoe minder kleine hoeken er in de contour zitten, hoe groter de kans dat het contour goed uitgesneden wordt.

Voorbeeld contour recht Voorbeeld contour basic Voorbeeld contour complex Voorbeeld contour zeer complex

Zo maak jij je klant blij met kwaliteit!

Jouw klant heeft een wens en verwacht daarbij natuurlijk een goede kwaliteit. Samen zorgen we ervoor dat we aan die verwachting voldoen. In dit overzicht zetten we alle belangrijke informatie op een rij. Daar zie je per foliesoort hoe groot de contour minimaal moet zijn bij een contour met meerdere hoeken en twee lettertypes als voorbeeld.

Snijtechniek, welke kies jij?

In het overzicht zie je ook de kolom ‘Kisscut mogelijk?’ staan. Voor de foliesoorten met een vink in de kolom, heb je de keuze tussen een Die cut en een Kiss cut. Maar wat is eigenlijk het verschil? We leggen het je uit. Met de snijtechniek Die cut wordt de folie helemaal doorgesneden. Met Kiss cut wordt het schutvel, ook wel backing genoemd, gesneden. Hierdoor pel je de folie gemakkelijker. De folie zelf wordt dus niet gesneden.

Voorbeeld die cut en kiss cut stickers

Heb je een andere vraag?

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur.