Promotiespullen PDF Voorinstelling

Lees hier met welke voorinstellingen je het beste je PDF kunt opslaan.

Wij stellen twee profielen beschikbaar waarmee je je PDF kunt opslaan:

  1. Promotiespullen Standaard
  2. Promotiespullen Groot

In dit artikel lees je hoe je voor jouw bestand de beste variant kiest.

Promotiespullen Standaard

Sla je bestand op met Promotiespullen Standaard bij alle bestanden die je op ware grootte opmaakt, tot 575 cm. Deze afmeting is gebaseerd op Adobe Illustrator. Afbeeldingen met een te hoge resolutie worden dan gedownsampled tot 300 dpi. Voor Flyers, Brochures, Visitekaartjes, Briefpapier, Stickers op rol, Stickers op vel en Etiketten heb je een resolutie van 300 dpi nodig. Voor andere producten is een resolutie van 150 dpi voldoende.

Promotiespullen Groot

Gebruik je Adobe Illustrator en wil je een product bestellen waarbij minimaal één zijde groter is dan 575 cm? In dit geval moet je je bestand op schaal opmaken, waarbij schaal 1:10 gebruikelijk is. Je slaat je bestand nu op met Promotiespullen Grootformaat. De instellingen van Promotiespullen Grootformaat zorgen ervoor dat de resolutie van de afbeeldingen niet teruggebracht wordt naar 300 dpi. Zo heb je geen kwaliteitsverlies zodra je je bestand in de uploader weer vergroot naar het af te werken formaat met de functie 'opvullen'.

Tips

Bij het gebruik van Promotiespullen Groot formaat kunnen je bestanden te zwaar worden. Een bestand mag maximaal 30.000 pixels per zijde hebben en 1 GB groot zijn. Kies in dit geval wel voor downsampling bij het opslaan. We zien vaak dat voor grootformaten de resolutie naar beneden kan. In aparte artikelen vertellen we je graag meer over de maximale bestandsgrootte en de beste resolutie.

Download hier onze PDF voorinstellingen.

Lees hier hoe je de voorinstellingen importeert.

Heb je een andere vraag?

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur.