Boorgaten en ringstippen in jouw ontwerp

Alles over de grootte, de positie en het aantal boorgaten en ringstippen in bestanden

Boorgaten

Wil je boorgaten in je bestand? Dit kun je op twee manieren doen:

 1. Via de uploader

  Tijdens het bestellen kies je in de uploader om er boorgaten in te laten zetten. Er zijn 2 standaard mogelijkheden: in elke hoek of in de bovenhoeken. De grootte van de boorgaten en de gewenste afstand tot de rand kun je zelf invullen.

  Grootte boorgat
  Minimale diameter van het boorgat is 4,1 mm. Kies je voor afstandhouders, dan geldt een diameter van 10 mm per boorgat. Bij zuignappen is dat 5 mm.

  Afstand van de rand
  De hartmaat is de afstand van de rand van het materiaal tot het centrale punt van het boorgat. Kies je bijvoorbeeld voor een hartmaat van 2 cm. Dan staat het middelste punt van je boorgat precies 2 cm uit de kant.

 2. In bestand aangegeven
  Wil je zelf de positie van de boorgaten in jouw bestand bepalen? Maak in dat geval een rond vector contour aan met als lijnkleur 'cutcontour' (net als bij cutcontour).

Houd rekening met het volgende:

 1. De minimale diameter van het boorgat is 4,1 mm. Kies je voor afstandhouders, dan geldt een diameter van 10 mm per boorgat. Bij zuignappen is dat 5 mm.
 2. Geef het boorgat géén vulkleur mee.

Ringstippen

Bij het bestellen van Spandoeken (Banner 400, 510, 610 en Meshdoek) kies je vaak voor een afwerking met zomen en ringen óf alleen ringen. Je hebt daarna twee opties voor het plaatsen van de ringen:

 1. Via de uploader

  In dit geval berekent de uploader een standaardruimte tussen de ringen en worden de ringstippen automatisch geplaatst.

 2. In bestand aangegeven

  Het is ook mogelijk te kiezen voor de afwerking zomen en ringen óf alleen ringen, met ringstippen aangegeven in het bestand. Kies deze optie als je een afwijkende ruimte tussen de ringen wilt.

  Bij deze optie lever je het bestand aan, waarin je de ringstippen al op de gewenste plekken hebt aangegeven. Gebruik hiervoor deze ringstip. Let erop dat het hart van de ringstip 2 cm vanaf de rand van je opmaak staat. De afloop van 1 cm rondom voeg je daarna toe.

Heb je een andere vraag?

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur.